logo stempel
op
   
 
  nl fr de en  
   
   
 
  Groepen
  Jeugdbewegingen
  Zoektochten
  Verjaardagsfeestjes
  Gezinskoffer
  Bibliotheek
  Speelzaal
  Museumshop 't Hobbelpaard  
  Uitleendienst  
     
     
     
     

Ben je op zoek naar een originele activiteit voor je tuinfeest, familiefeest,... of denk je aan een 'XL-goed idee' om je vrienden te verrassen? Pijnig niet langer je hersenen. In het Speelgoedmuseum kan je immers hersenbrekers, volksspelen, de binnenspeelkoffer en gezelschapsspellen op groot formaat huren. Een prettig tijdverdrijf en veel ambiance! Succes gegarandeerd !

Meer informatie? Download hier de brochure en het aanvraagformulier of stuur een mailtje naar uitleendienst@speelgoedmuseum.be!


binnenspeelkoffer
binnenspeelkoffer beeld

Maak je spellenavond nog gezelliger met de binnenspeelkoffer! In deze koffer vind je enkele gezelschapsspellen voor een leuke spellenavond met je familie of vrienden.

Lach je Rijk met het supersnelle Dobble, Basta of Speed Cups, of wring je in de vreemdste bochten met Twister of XL-mikado. Enkele spannende Smart Games maken de avond nog leuker! De garantie op urenlang spelplezier krijg je er gratis bij. Download het aanvraagformulier hierboven en reserveer je binnenspeelkoffer!

bouwkoffer clicformers

clicformers

Een beetje verbeelding en deze gekleurde Clicformers, meer heb je niet nodig om leuke creaties te maken! Clicformers zijn ideaal om de fijne motoriek en de verbeelding van kinderen te ontwikkelen.

Zelf geen bouwinspiratie? Geen nood, je krijgt er een aantal bouwplannen bij. Er zijn bouwinstructies in 3 verschillende moeilijkheidsgraden. Met zijn eindeloze bouwmogelijkheden maak je bijvoorbeeld een olifant, racewagen, bloem of robot. Het kan allemaal, plezier gegarandeerd! Omwille van het eenvoudige click & play principe kan je er al mee spelen vanaf 4 jaar.

Klaar om te bouwen? Vul het aanvraagformulier in en reserveer je bouwkoffer!Heb jij een vaste hand? Probeer zo veel mogelijk stokken te verzamelen zonder de andere stokken te laten bewegen! Spannend!

Een interactief spel voor het 4e, 5e en 6e leerjaar basisonderwijs over het wereldwijde recht op spel.
De speelvogel verdedigt het recht op spel voor alle kinderen over de hele wereld. Tijdens zijn reis in België wil hij een bezoekje brengen aan de klas, maar deze bijzondere vogel verstopt zich voorlopig nog in de omgeving van de school. De spelers kunnen hem vinden door tips te verzamelen over zijn locatie. Die tips winnen ze door zélf te spelen. Ze bezoeken 5 werelddelen en maken in elk werelddeel kennis met een leeftijdsgenootje dat er woont. Onderweg komen ze steeds meer te weten over spel en speelgoed.


Voor wie:             leerlingen van 4de, 5de en 6de leerjaar
Aantal deelnemers:     10 – 30 spelers
Duur:                2 lesuren of langer