op
   
 
  nl fr  
   
   
 
  Spelateliers lager onderwijs
  Secundair en hoger onderwijs
  Lesmappen
  Doebladen
  Combitickets voor scholen  
   
     
     
     

Kinderen op een zinvolle en toffe manier in contact brengen met cultuur kan een hele opdracht zijn. Onze Dienst Publiekswerking werkte daarom voor kleuters en leerlingen uit het lager onderwijs enkele leuke en leerrijke spelateliers. We voorzien ook lesmappen voor in de klas en doebladen waarmee je het museum op een Speelse manier kan ontdekken.

EXTRA TE ONTDEKKEN IN HET SPEELGOEDMUSEUM:

VANAF 9 APRIL
Stap in onze vernieuwde Bruegel afdeling

 

 

LEGO 60 jaar

 

Ontdek vanaf 9 april de vernieuwde opstelling van De Kinderspelen! Welk speelgoed was er450 jaar geleden, en op hoe werd ermee gespeeld? Probeer zelf de traditionele spelletjes uit!

De voorbije maanden werkten studenten Kunstwetenschappen & Archeologie van de VUB aan deze interactieve en speelse opstelling voor jong en oud. Zij wensen jullie alvast veel (speel)plezier toe!


VANAF 2 t.e.m. 22 APRIL
Play! Interactieve fototentoonstelling
Het belang van spelen voor de meest kwetsbare kinderen.

 

 

LEGO 60 jaar

 

Play! is een interactieve en educatieve expo die uitgaat van Handicap International. Ze toont het belang van spelen bij de meest kwetsbare kinderen, waaronder kinderen met een beperking.

Meer lees je hier!

VANAF OKTOBER
Het LEGO® blokje: 60 jaar creatief bouwplezier

 

 

LEGO 60 jaar

 

In de tentoonstelling ‘Het LEGO blokje: 60 jaar creatief bouwplezier’ ontdek je hoe het bouwblokje verschillende generaties inspireert tot fantasierijke en inventieve bouwwerken.

Volg het populaire constructiespeelgoed van bij het ontstaan op de werkbank tot in de speelgoedwinkel. Laat je inspiratie en eigen creativiteit de vrije loop in onze bouwzone.

Naast stukken uit de eigen collectie en van LEGO verzamelaars, krijgen ook LEGO kunstenaars als Dirk Denoyelle en leden van de Belgian LEGO User Group hun plek. De Overpelt LEGO Builders Club voorziet de LEGO games!

De tentoonstelling is te zien in het Speelgoedmuseum Mechelen van 5 oktober 2018 en wordt wegens succes verlengd tot 30 september 2019

Meer lees je hier!