op
   
 
  nl fr  
   
   
 
  Spelateliers lager onderwijs
  Secundair en hoger onderwijs
  Lesmappen
  Doebladen
  Combitickets voor scholen  
   
     
     
     

Kinderen op een zinvolle en toffe manier in contact brengen met cultuur kan een hele opdracht zijn. Onze Dienst Publiekswerking werkte daarom voor kleuters en leerlingen uit het lager onderwijs enkele leuke en leerrijke spelateliers. We voorzien ook lesmappen voor in de klas en doebladen waarmee je het museum op een Speelse manier kan ontdekken.

EXTRA TE ONTDEKKEN IN HET SPEELGOEDMUSEUM:

Barbie: 60 Jaar modemuze

 

VANAF 27 JUNI TOT 30 NOVEMBER

LEGO 60 jaar

 

Vanaf 27 juni ontdek je de nieuwe tijdelijke tentoonstelling
"Barbie: 60 jaar modemuze."

Flaneer over de catwalk langs 60 jaar modegeschiedenis en iconische Barbies van het Speelgoedmuseum en privé-verzamelaars.

Ontdek de impact van de modewereld op de bekende pop via outfits van het Modemuseum Hasselt.

Daarnaast belicht de expo ook hoe Barbie zelf heel wat mensen inspireerde om zelf outfits te naaien, haken of breien.

Meer weten over deze tentoonstelling

 

 

NIEUW: Extra schoolaanbod in Barbiethema

 

VANAF 27 JUNI TOT 30 NOVEMBER

LEGO 60 jaar

 

vanaf 3e graad Lager Onderwijs t.e.m. secundair

Actieve rondleiding in expo Barbie: 60 jaar modemuze (€ 35)
Rondleiding met gids in de nieuwe tentoonstelling.
 
Creatieve workshop in Barbie thema (€ 35)
Tijdens een workshop ontwerpen de leerlingen hun eigen Barbie outfit. Ze leren opgedane kennis om te zetten in de praktijk. Een idee wordt uitgewerkt tot een eigen creatie aan de hand van bestaande patronen. Oude kledingstukken worden omgetoverd tot een hippe nieuwe Barbie outfit. Alle ontwerpen worden tot slot in de testvitrine opgesteld om voor eeuwig vast te leggen. 

Download de aanbodfiche

VANAF 9 APRIL
Stap in onze vernieuwde Bruegel afdeling

 

 

LEGO 60 jaar

 

Ontdek vanaf 9 april de vernieuwde opstelling van De Kinderspelen! Welk speelgoed was er450 jaar geleden, en op hoe werd ermee gespeeld? Probeer zelf de traditionele spelletjes uit!

De voorbije maanden werkten studenten Kunstwetenschappen & Archeologie van de VUB aan deze interactieve en speelse opstelling voor jong en oud. Zij wensen jullie alvast veel (speel)plezier toe!


VANAF OKTOBER
Het LEGO® blokje: 60 jaar creatief bouwplezier

 

wegens succes verlengd tot 29 september 2019

LEGO 60 jaar

 

In de tentoonstelling ‘Het LEGO blokje: 60 jaar creatief bouwplezier’ ontdek je hoe het bouwblokje verschillende generaties inspireert tot fantasierijke en inventieve bouwwerken.

Volg het populaire constructiespeelgoed van bij het ontstaan op de werkbank tot in de speelgoedwinkel. Laat je inspiratie en eigen creativiteit de vrije loop in onze bouwzone.

Naast stukken uit de eigen collectie en van LEGO verzamelaars, krijgen ook LEGO kunstenaars als Dirk Denoyelle en leden van de Belgian LEGO User Group hun plek. De Overpelt LEGO Builders Club voorziet de LEGO games!

De tentoonstelling is te zien in het Speelgoedmuseum Mechelen van 5 oktober 2018 en wordt wegens succes verlengd tot 29 september 2019

Meer lees je hier!