op
   
 
  nl fr  
   
   
 
  Spelateliers lager onderwijs
  Secundair en hoger onderwijs
  Lesmappen
  Doebladen
  Combitickets voor scholen  
   
     
     
     

Kinderen op een zinvolle en toffe manier in contact brengen met cultuur kan een hele opdracht zijn. Onze Dienst Publiekswerking werkte daarom voor kleuters en leerlingen uit het lager onderwijs enkele leuke en leerrijke spelateliers uit.

OPGELET: Van 24 tot en met 28 september worden er onderhoudswerken uitgevoerd aan de lift in het museum. De lift zal hierdoor enkele uren niet beschikbaar zijn. We doen er alles aan om de hinder te beperken.

 

DIT NAJAAR TE ONTDEKKEN IN HET SPEELGOEDMUSEUM:

SEPTEMBER
"Een reis door de tijd" met Clicformers

 

 

LEGO 60 jaar

 

"Een reis door de tijd". Een boeiend educatief verhaal met Clicformers komt naar het Speelgoedmuseum! Deze originele expo neemt je mee langs de eerste zee- en zoogdieren, over de stoerste dino's, ijverige mensen in de stad en eindigt in de ruimte!

Leer op een speelse manier hoe het allemaal begon. Verschillende stappen van onze evolutie worden in beeld gebracht met veelkleurige sculpturen gebouwd uit Clicformers. Via leuke wist-je-datjes en een infofilmpje ontdek je meer over deze evolutie. Leef je creatief uit in onze speelzone met stapels kleurrijke blokjes.

Meer lees je hier!

 

VANAF OKTOBER
Het LEGO® blokje: 60 jaar creatief bouwplezier

 

 

LEGO 60 jaar

 

In de tentoonstelling ‘Het LEGO blokje: 60 jaar creatief bouwplezier’ ontdek je hoe het bouwblokje verschillende generaties inspireert tot fantasierijke en inventieve bouwwerken.

Volg het populaire constructiespeelgoed van bij het ontstaan op de werkbank tot in de speelgoedwinkel. Laat je inspiratie en eigen creativiteit de vrije loop in onze bouwzone.

Naast stukken uit de eigen collectie en van LEGO verzamelaars, krijgen ook LEGO kunstenaars als Dirk Denoyelle en leden van de Belgian LEGO User Group hun plek. De Overpelt LEGO Builders Club voorziet de LEGO games!

De tentoonstelling is te zien in het Speelgoedmuseum Mechelen van 5 oktober 2018 tot 7 april 2019.

Meer lees je hier!