logo stempel
op
   
 
  nl fr de en  
   
   
 
  Archief
   
   
   
     
     
     
     
     

LEGO 60 jaar

Barbie: 60 jaar modemuze
Wegens succes verlengd t.e.m. 19 april 2020

Op 9 maart 1959 werd Barbie voorgesteld op de speelgoedbeurs van New York. We rollen de roze loper uit en vieren haar 60ste verjaardag in stijl!

Flaneer over de catwalk langs 60 jaar modegeschiedenis en iconische Barbies van het Speelgoedmuseum en privé-verzamelaars.

Barbie weerspiegelt perfect de tijdsgeest, van het allereerste exemplaar in gestreept badpak tot de hippe fashionista’s van vandaag. Ontdek de impact van de modewereld op de bekende pop via beeldmateriaal van het Modemuseum Hasselt.

Barbie inspireert ook heel wat mensen om zelf outfits voor haar te naaien, haken of breien. De ontwerpstudio etaleert de betoverende miniatuurcreaties van enkele gepassioneerde fashion designers.

Ontpop jezelf tot fashionista in deze speelse expo! Benoem bekende looks, duik in de verkleedkoffer, teken een futuristische outfit, maak een moodboard voor je eigen collectie, ...

Via de erfgoedapp van FARO ontdek je meer! Heb je geen smartphone of mobiel internet? Klik dan hier voor een overzicht van het extra beeldmateriaal.

NIEUW: Nicky Vankets toont unieke (Barbie)ontwerpen in het Speelgoedmuseum

barbie nicky vankets henny seroeyen
Vanaf 25 februari bewonder je in het Speelgoedmuseum de trouwoutfit die Nicky Vankets voor acteur en model Henny Seroeyen en zijn vrouw Nancy ontwierp. De ensembles worden geflankeerd door de mini-versie op Barbieformaat die hij als geschenk maakte voor het bevriende koppel. Lees er alles over in het persbericht.

Activiteiten met een Barbie twist!

NIEUW!
Mini-expo: De besloten (Barbie)hofjes van Katrien Delcon

Katrien Delcon (39 uit Beerzel) liet zich voor haar eindwerk van de Mechelse Academie inspireren door de Besloten Hofjes. Ze maakte negen versies van zichzelf naar in haar reeks ‘Split Personality’. Ze koos voor Barbie als basismodel omdat de pop zo herkenbaar en veelzijdig is. Ontdek deze mini-expo vanaf dinsdag 3 december.

  
Rondleiding met gids in de tentoonstelling (op aanvraag)
F
laneer samen met de gids langs 60 jaar modegeschiedenis met Barbie in de hoofdrol. Tijdens deze unieke rondleiding kom je nog meer te weten over deze iconische dame!

Dagje uit met je BFF('s) in heuse Barbiestijl!
Je wordt verwelkomd met een lekker glaasje roze bubbels en hapje of koffie en taart, ontdekt de tijdelijke tentoonstelling 'Barbie: 60 jaar modemuze' met een gids en gaat aan de slag in een modieuze creatieve workshop!

Lezing over de geschiedenis van Barbie door verzamelaar Els Schouten (op aanvraag)
Uiteenzetting over de evolutie van Barbie
van bij haar geboorte in 1959 tot nu.

Workshop: Barbiekledij maken uit klei (op aanvraag)
Maak samen met Els Schouten de mooiste Barbieoutfits uit klei.

Verjaardagsfeestjes in Barbie thema

Scholenrondleiding + workshop
Ontdek meer over het schoolaanbod.

Hou onze kalender en sociale kanalen in de gaten voor alle activiteiten in een Barbiejasje!

Met dank aan:

logo mattel   modemuseum hasselt  Selfmaide naaiatelier logo fun dress your dollSint Godelieve Instituut