logo stempel
op
   
 
  nl fr de en  
   
   
 
  Bereikbaarheid
  Openingsuren
  Toegangsprijzen
  Combitickets voor groepen
  Museumcafetaria  
  Kalender  
  Jaarabonnementen  
  B-dagtrips  
  Huisreglement  
     
     

.

SEPTEMBER

Tweede editie LEGO gaming event

lego gaming

Tijdens het slotweekend van de expo: Het LEGO blokje - 60 jaar creatief bouwplezier trakteren we jullie op de tweede editie van het LEGO Gaming event.

Het LEGO Gaming event wordt opnieuw georganiseerd in samenwerking met de Overpelt LEGO Builders Club (OLCB) en hun afdeling OLBC Retro Gamers - Game Over. De club zorgt voor een omvangrijk overzicht van de LEGO games van de jaren 90 tot nu. Ook de historiek van de console en pc games wordt hiermee mooi in beeld gebracht. Van de Playstation 2 & 3, over de gewone Xbox, Xbox 360 en One, naar de Nintendo 64, de Wii & Wiiu.

VANAF JUNI

Vanaf 27 juni - Barbie: 60 jaar modemuze

lego 60

Flaneer over de catwalk langs 60 jaar modegeschiedenis en iconische Barbies van het Speelgoedmuseum en privé-verzamelaars. Ontdek de impact van de modewereld op de bekende pop via outfits van het Modemuseum Hasselt. Daarnaast belicht de expo ook hoe Barbie zelf heel wat mensen inspireerde om zelf outfits te naaien, haken of breien.

NIEUW:

Meer weten over de expo Barbie: 60 jaar modemuze

VANAF MEI

Mini-Expo: 20 jaar LEGO Star Wars

lego star wars

Vanaf 4 mei (oftewel International Star Wars day) ontdek je de nieuwe mini-tentoonstelling rond 20 jaar LEGO Star Wars.

In 1999 kwamen de eerste LEGO Star Wars sets op de markt samen met de release van Star Wars Episode 1: The Phantom Menace. De sets waren geïnspireerd op de eerste drie films uit het bekende saga. Star Wars was de allereerste licentiedeal die LEGO aanging. Sindsdien groeide het thema uit tot een van de populairste franchises.

Verzamelaar en topfan Peter De Smet toont zijn favoriete sets uit 1999. Daarnaast zet hij ook sets van 20 jaar geleden naast de nieuwe versie die werd uitgebracht ter ere van de verjaardag. Meer info lees je hier!

VANAF OKTOBER

HET LEGO BLOKJE: 60 jaar creatief bouwplezier.

lego 60

Het immens bekende bouwblokje van LEGO® wordt 60! Om deze verjaardag in stijl te vieren ontdek je vanaf oktober de unieke tijdelijke tentoonstelling over dit populaire bouwblokje! Loop door de decennia en beleef de ontwikkeling van het bekende speelgoed! Lees hier alles over de tentoonstelling.

WEGENS SUCCES VERLENGD! Nog tot en met 29 september2019 te ontdekken!

Staan er geen activiteiten op ons programma tijdens jouw bezoek? Vraag naar onze gezinskoffer!

Steun het Speelgoedmuseum!