logo stempel
op
   
 
  nl fr de en  
   
   
 
  Bereikbaarheid
  Openingsuren
  Toegangsprijzen
  Combitickets voor groepen
  Museumcafetaria  
  Kalender  
  Jaarabonnementen  
  B-dagtrips  
  Huisreglement  
     
     

.

MEI : SPEELSE VERZAMELAARS - Film-, tv- en stripfiguren | MINI-EXPO

Van 5 tot 31 mei ontdek je de unieke collecties van vier enthousiaste verzamelaars. Ze hebben een bijzondere interesse voor film, tv- en stripfiguren en brengen hun mooiste stukken maar wat graag onder de aandacht!

Wat ze verzamelen, dat houden we nog even geheim. Op Facebook vind je heel binnenkort al een tip!

JUNI:

PIMP JE SPEELGOEDKAST: Creatief met afdankertjes

Duurzaamheid is veel meer dan een modewoord. Daarom staat de maand juni (en nog een dagje in juli) helemaal in het teken van Upcycling. Laat je speelgoed herstellen of ruil het met een ander en check de creatieve workshops!

MUSEUMNACHT

Op 22 juni is het zover; de allereerste Mechelse Museumnacht! Met 1 ticket bezoek je die avond de drie tofste Mechelse musea! Het Speelgoedmuseum is die dag uitzonderlijk tot 22u open, net zoals Kazerne Dossin. In Het Hof van Busleyden kan je zelfs tot middernacht terecht. Ontdek hier alles over de museumnacht en boek meteen je ticket!

JULI-AUGUSTUS

SEPTEMBER

In september gaan we bouwen als leuke aanloper voor de LEGO® tentoonstellingAlle activiteiten en workshops staan in het thema van bouwblokjes en bouwspeelgoed. De Meccano Gilde komt komt op 8 september langs voor hun jaarlijkse bijeenkomst.

OKTOBER

Het immens bekende bouwblokje van LEGO® wordt 60! Om deze verjaardag in stijl te vieren ontdek je vanaf oktober de unieke tijdelijke tentoonstelling over dit populaire bouwblokje! Loop door de decennia en beleef de ontwikkeling van het bekende speelgoed!

2018 WORDT EEN FEESTELIJK JAAR

Ook dit jaar valt er enorm veel te beleven. Begin oktober 2018 opent een grote interactieve tentoonstelling over 60 jaar LEGO® bouwblokjes. Loop op een parcours doorheen de decennia en beleef mee hoe LEGO® het speelgoed wordt dat vandaag in de winkelrekken ligt. Ga zeker ook zelf aan de slag met de blokjes. Creativiteit en plezier troef!

Verder wordt er iedere maand iets leerrijk en plezierig georganiseerd. Verzamelaars delen hun passie. Een speelgoed-dokter staat voor je klaar om je kapotte speelgoed te fixen. Later op bouw je als bezoekers mee tijdens onze ‘Bouwweekends’. Natuurlijk zal ook Halloween door het museum gieren! We kunnen nog wel even doorgaan.

Staan er geen activiteiten op ons programma tijdens jouw bezoek? Vraag naar onze gezinskoffer!