logo stempel
op
   
 
  nl fr de en  
   
   
 
  Bereikbaarheid
  Openingsuren
  Toegangsprijzen
  Combitickets voor groepen
  Museumcafetaria  
  Kalender  
  Jaarabonnementen  
  B-dagtrips  
  Huisreglement  
     
     

.

Schatten van Vlieg: Ruik jij wat ik ruik?

Vanaf 1 juli t.e.m. 31 augustus

Help! Toen onze mascotte Nicky deze ochtend wakker werd, kon ze niets meer ruiken! Volgens de speelgoeddokter komt haar geurzin terug als we haar laten ruiken aan haar favoriete geuren. Zoek jij met ons mee wat Nicky het liefst ruikt?

Reserveer nu via www.speelgoedmuseum.be

Het Speelgoedmuseum is 40 jaar!

Vanaf 23 april t.e.m. 30 juni

Het Speelgoedmuseum is 40 jaar jong! Ter gelegenheid van deze bijzondere gebeurtenis werkten wij in het museum een ganzenbord met welgeteld 40 vakjes uit. Iedereen is welkom om zich een baan te dobbelen doorheen onze verschillende afdelingen. Speel een Playmobil Bingo, leer bikkelen in het schilderij van Pieter Bruegel en ontdek de meest interessante weetjes. Kom jij mee vieren? Reserveer nu via www.speelgoedmuseum.be

Tijdelijke opstelling: Ridders & Prinsessen

Vanaf 27 maart 2021 tot heden

Meisjes spelen met poppen, jongens soldaat. Het is een cliché dat al eeuwen meegaat. De wereld van ridders en prinsessen is al lang een immens populair onderwerp in speelgoed. Fabrikanten spelen in op de stereotiepe voorliefdes van meisjes voor prinsessen en van jongens voor ridders. Wat zegt het over hedendaagse genderrollen?

Ook bekende speelgoedmerken zoals LEGO, Playmobil en Barbie gaan hierin mee en bieden elk verschillende sets van burchten en kastelen, ridders en prinsessen aan. Tijdens de tentoonstelling tonen wij u van deze merken bruiklenen en een aanzienlijke selectie uit de eigen collectie. Dat en nog veel meer kan je komen ontdekken op onze 'Ridders & Prinsessen' expo.

Focus-expo: Op roadtrip met oldtimers

Vanaf 5 december 2020 tot heden

Ga mee op Europese roadtrip doorheen de uitgebreide verzameling miniatuurauto’s van Eddie De Cuyper.

Zijn collectie bestaat uit een combinatie van speelgoedwagens (Dinky Toys, Norev, Schuco ..) en echte collector's items.
We starten bij enkele bijzondere reeksen gebaseerd op Belgische stripverhalen: Kuifje, Robbedoes en Blake & Mortimer. We reizen verder langs Frankrijk, Italië, Duitsland en Zweden en steken daarna het kanaal over naar het Verenigd Koninkrijk! Ontdek onderweg de waanzinnig mooie miniatuurauto’s en het persoonlijke verhaal van Eddie De Cuyper.

Meer over Op roadtrip met oldtimers

 

 

Steun het Speelgoedmuseum!