logo stempel
op
   
 
  nl fr de en  
   
   
 
  Bereikbaarheid
  Openingsuren
  Toegangsprijzen
  Combitickets voor groepen
  Museumcafetaria  
  Kalender  
  Jaarabonnementen  
  B-dagtrips  
  Huisreglement  
     
     

.

VANAF SEPTEMBER TOT JUNI

coderdojo

Vanaf 21 januari is Coderdojo weer op bezoek in het Speelgoedmuseum. Bij CoderDojoleer je al spelend meer over games, websites en apps en kan je meteen oefenen. Al snel kan je zelf spelletjes ontwikkelen. Of zelfs een eigen robot programmeren. Een echt digitaal knutselatelier dus.

Schrijf nu al in voor de hele reeks of één van de workshops. 

Praktisch:

VANAF OKTOBER

HET LEGO BLOKJE: 60 jaar creatief bouwplezier.

lego 60

Het immens bekende bouwblokje van LEGO® wordt 60! Om deze verjaardag in stijl te vieren ontdek je vanaf oktober de unieke tijdelijke tentoonstelling over dit populaire bouwblokje! Loop door de decennia en beleef de ontwikkeling van het bekende speelgoed! Lees hier alles over de tentoonstelling.

WEGENS SUCCES VERLENGD! Nog tot en met 29 september2019 te ontdekken!

VANAF MEI

Mini-Expo: 20 jaar LEGO Star Wars

lego star wars

Vanaf 4 mei (oftewel International Star Wars day) ontdek je de nieuwe mini-tentoonstelling rond 20 jaar LEGO Star Wars.

In 1999 kwamen de eerste LEGO Star Wars sets op de markt samen met de release van Star Wars Episode 1: The Phantom Menace. De sets waren geïnspireerd op de eerste drie films uit het bekende saga. Star Wars was de allereerste licentiedeal die LEGO aanging. Sindsdien groeide het thema uit tot een van de populairste franchises.

Verzamelaar en topfan Peter De Smet toont zijn favoriete sets uit 1999. Daarnaast zet hij ook sets van 20 jaar geleden naast de nieuwe versie die werd uitgebracht ter ere van de verjaardag. Meer info lees je hier!

KNUTSELZONDAGEN

knutselzondagen

Op zondagen 19, 26 mei en 2 juni gaan we knutselen! Enkele studenten van de lerarenopleiding van de UCLL begeleiden deze creatieve workshops. We voorzien elke keer een beestig thema!

Praktisch:

JUNI

21 JUNI - Museumnacht Mechelen

museumnach mechelen

Op vrijdag 21 juni is het tijd voor de tweede editie van Museumnacht Mechelen! Die avond ontdek je zeven culturele toplocaties in Mechelen aan voordeeltarief.

Bezoek met één ticket de verschillende hotspots tussen 17u en middernacht:

Tickets kan je in voorverkoop online bestellen of via het ticketbureau van Visit Mechelen in het Schepenhuis. Liever je ticket de dag zelf kopen? Dat kan aan de kassa van Museum Hof Van Busleyden, Kazerne Dossin of in het Speelgoedmuseum.

Meer info vind je op de website van Museunacht Mechelen

Vanaf 27 juni - Barbie: 60 jaar modemuze

lego 60

Flaneer over de catwalk langs 60 jaar modegeschiedenis en iconische Barbies van het Speelgoedmuseum en privé-verzamelaars. Ontdek de impact van de modewereld op de bekende pop via outfits van het Modemuseum Hasselt. Daarnaast belicht de expo ook hoe Barbie zelf heel wat mensen inspireerde om zelf outfits te naaien, haken of breien.

Meer weten over Barbie: 60 jaar modemuze

Staan er geen activiteiten op ons programma tijdens jouw bezoek? Vraag naar onze gezinskoffer!