logo stempel
op
   
 
  nl fr de en  
   
   
 
  Bereikbaarheid
  Openingsuren
  Toegangsprijzen
  Combitickets voor groepen
  Museumcafetaria  
  Kalender  
  Jaarabonnementen  
  B-dagtrips  
  Huisreglement  
     
     

.

VANAF SEPTEMBER TOT JUNI

coderdojo

Vanaf 21 januari is Coderdojo weer op bezoek in het Speelgoedmuseum. Bij CoderDojoleer je al spelend meer over games, websites en apps en kan je meteen oefenen. Al snel kan je zelf spelletjes ontwikkelen. Of zelfs een eigen robot programmeren. Een echt digitaal knutselatelier dus.

Schrijf nu al in voor de hele reeks of één van de workshops. 

Praktisch:

VANAF OKTOBER

HET LEGO BLOKJE: 60 jaar creatief bouwplezier.

lego 60

Het immens bekende bouwblokje van LEGO® wordt 60! Om deze verjaardag in stijl te vieren ontdek je vanaf oktober de unieke tijdelijke tentoonstelling over dit populaire bouwblokje! Loop door de decennia en beleef de ontwikkeling van het bekende speelgoed! Lees hier alles over de tentoonstelling.

VAN OKTOBER TOT FEBRUARI

FAMILIERONDLEIDINGEN

foto dienst toerisme mechelen

De familierondleidingen zijn terug! Vanaf 21 oktober kan je opnieuw elke 3e zondag van de maand gratis deelnemen aan de rondleidingen voor heel het gezin.

Samen met een gids ontdek je het speelgoed van jong en oud uit de hele familie. Waarmee speelde opa vroeger? Speelde mama ook al met de Play Station? Wie wint er vandaag het wedstrijdje bikkelen of kan het snelst bouwen met LEGO? 

Neem je (groot)ouders, broers, zussen vrienden en ook hun kinderen mee. Wie kan er beter vertellen waar zij mee speelden, dan je oma, vake, of tante zelf?

Praktisch:

FEBRUARI

LEGO® GAMING EVENT

9 en 10 Februari 2019 - 10u tot 16.30u

LEGO Gaming event

Op zaterdag 9 en zondag 10 februari speel je in het Speelgoedmuseum de leukste LEGO games op console en pc en in VR.

Het LEGO Gaming event wordt georganiseerd in samenwerking met de Overpelt LEGO Builders Club (OLCB) en hun afdeling OLBC Retro Gamers - Game over. De club zorgt voor een omvangrijk overzicht van de LEGO games van de jaren 90 tot nu. Ook de historiek van de console en pc games wordt hiermee mooi in beeld gebracht. Van de Playstation 2 & 3, over de gewone Xbox, Xbox 360 en One, naar de Nintendo 64, de Wii & Wiiu.

De grootste franchises als Star Wars, Batman, Marvel, DC comics, Jurassic World en de Hobbit komen aan bod.

De LEGO tentoonstelling ter ere van de 60e verjaardag van het bouwblokje wordt dat weekend omgetoverd tot een gaming walhalla! Herbeleef de LEGO games uit je kindertijd (of die van mama en papa) en ontdek ook de nieuwere spellen in LEGO thema.

GAME ON!

OLBC retro gamersLogo OLCB

Staan er geen activiteiten op ons programma tijdens jouw bezoek? Vraag naar onze gezinskoffer!