Spelregels corona

We doen er alles aan om je bezoek aan het museum zo aangenaam en veilig mogelijk te maken. Waar zorgen wij voor en wat kan jij doen?

De aangepaste spelregels:

• Reserveer je bezoek op voorhand via het online reservatiesysteem.
  • Kies een tijdslot voor je gezin en je knuffelcontact. Volg tijdens je bezoek de circulatiepijlen, en vermijd op die manier tweerichtingsverkeer.
  • Betaal contactloos aan het onthaal via Bancontact of Visa.
  • Draag je mondmasker tijdens je hele bezoek.
  • Gebruik je toverstaf om onze collectie tot leven te wekken.
  • We voorzien op verschillende plaatsen in het museum ontsmettingsgels en op elke verdieping heb je ook de mogelijkheid om je handen te wassen.

Belangrijke wijzigingen openingstijden:

• Het Speelgoedmuseum is voorlopig enkel open op weekends, feestdagen en in de schoolvakanties.
  • In de schoolvakanties zijn we uitzonderlijk extra geopend op maandag.
  • In de kerstvakantie zijn we enkel gesloten op volgende dagen:
    • donderdag 24 en vrijdag 25 december.
    • donderdag 31 december en vrijdag 1 januari.
  • De openingsuren blijven dezelfde: telkens van 10u-17u.
  • De cafetaria blijft gesloten.

VRAAG & ANTWOORD:

Bezoek ik het Speelgoedmuseum in vaste tijdslots?
Ja, om de veiligheid van onze bezoekers te garanderen beperken we het aantal bezoekers aan de hand van tijdsloten. Per 5 minuten kan je een tijdslot reserveren. Dit kan minimaal 2u tot maximaal 2 maanden op voorhand gereserveerd worden.

Is dit tijdslot per persoon of geldig voor mijn hele gezin?
Het tijdslot is geldig per gezinsbubbel met eventuele aanvulling van je knuffelcontact. Het aantal personen moet niet worden medegedeeld bij reservatie.

Welke activiteiten zijn er mogelijk tijdens mijn bezoek?
De doe- en zoektocht voor gezinnen doorheen het hele museum en de interactieve elementen in de expo Op reis door Fabeltjesland zijn helemaal coronaveilig uitgewerkt.

Zijn de cafetaria en speelzaal toegankelijk?
Nee, op dit moment blijven de cafetaria en speelzaal nog even gesloten.

Kan ik het museum nog steeds volledig ontdekken, ook al ben ik beperkt mobiel?
Zeker weten! Voor personen met beperkte mobiliteit maken we een uitzondering op de eenrichtings-circulatie waardoor je van op elke verdieping de lift mag nemen.

Is de lift beschikbaar voor elke bezoeker?
De lift wordt in principe enkel gebruikt om je aan het einde van je bezoek naar de uitgang te begeven. Uiteraard maken we een uitzondering voor mensen met beperkte mobiliteit zoals hierboven aangegeven.

VOOR JE BEZOEK

Hoe kan ik betalen? Is mijn korting nog steeds geldig?
Je betaalt zoals altijd aan het onthaal, bij voorkeur cashloos en contactloos. Je kan met Bancontact en Visa afrekenen. Uiteraard blijven kortingen zoals deze via onze abonnementspartners of via bijvoorbeeld een leraren- of studentenkaart nog steeds geldig. Je kan overigens ook betalen met de papieren en digitale versie van de Mechelenbon.

Wat gebeurt er met mijn gegevens bij reservatie?
Deze gegevens worden enkel gebruikt in functie van je reservatie en contact tracing. Wil je toch graag op de hoogte blijven van de activiteiten van het Speelgoedmuseum? Schrijf je hier in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

TIJDENS JE BEZOEK

Geldt er een maximumduur om het Speelgoedmuseum te ontdekken?
Nee, je mag de tijd nemen om het museum volledig te bezoeken. De gemiddelde duur is 90 minuten.

Is er een andere museumroute voorzien?
De museumroute is nagenoeg onveranderd, we hebben er enkel voor gezorgd dat er enkel eenrichtingsverkeer mogelijk is. Volg de circulatiepijlen en neem de trap naar de volgende verdieping.

Is er een vestiaire?
Breng zo weinig mogelijk mee tijdens je bezoek. De vestiaire is beschikbaar en wordt regelmatig ontsmet door onze medewerkers.

Waar hou ik rekening mee tijdens mijn bezoek?

• Raak zo weinig mogelijk aan. We voorzien je van een speciale toverstaf om onze collectie tot leven te wekken.
  • Vermijd zoveel mogelijk tweerichtingsverkeer door de circulatiepijlen te volgen.
  • We vragen om de regels van de social distancing strikt op te volgen en ten allen tijde 1,5m afstand te behouden van andere bezoekers.
  • Op elke verdieping is er een toiletruimte waar je je handen kan wassen. Op verschillende plaatsen in het museum is er ontsmettingsgel voorzien.

Is de museumshop geopend?
Ja, de museumshop is open. Hou er wel rekening mee dat de shop gelegen is bij het begin van je bezoek. Omwille van de eenrichtings-circulatie ga je vanaf de derde verdieping met de lift meteen naar het gelijkvloers.

RESERVEER HIER JE BEZOEK

Kwam je vraag niet aan bod?
Neem contact op via info@speelgoedmuseum.be