logo stempel
op
   
 
  nl fr de en  
   
   
 
  Archief
   
   
   
     
     
     
     
     

2019 IN HET SPEELGOEDMUSEUM

Barbie: 60 Jaar modemuze

 

VANAF 27 JUNI TOT 30 NOVEMBER

LEGO 60 jaar

 

Vanaf 27 juni ontdek je de nieuwe tijdelijke tentoonstelling
"Barbie: 60 jaar modemuze."

Flaneer over de catwalk langs 60 jaar modegeschiedenis en iconische Barbies van het Speelgoedmuseum en privé-verzamelaars.

Ontdek de impact van de modewereld op de bekende pop via outfits van het Modemuseum Hasselt.

Daarnaast belicht de expo ook hoe Barbie zelf heel wat mensen inspireerde om zelf outfits te naaien, haken of breien.

Meer weten

 

Mini-expo: 20 jaar LEGO Star Wars

 

VANAF 4 mei tot en met 30 September

LEGO Star Wars 20 jaar Peter De Smet

 

Vanaf 4 mei (oftewel International Star Wars day) ontdek je de nieuwe mini-tentoonstelling rond 20 jaar LEGO Star Wars.

Verzamelaar en topfan Peter De Smet toont zijn favoriete sets uit 1999. Daarnaast zet hij ook sets van 20 jaar geleden naast de nieuwe versie die werd uitgebracht ter ere van de verjaardag. Meer info lees je hier!

 

Playmobil tafereel: Mundo Animalia

 

VANAF MAART

LEGO 60 jaar

 

Mundo Animalia is de vierde presentatie die de familie Stroobants opbouwt op basis van hun Playmobilcollectie. Dieren zijn alomtegenwoordig bij Playmobil, paarden waren er bijvoorbeeld al vanaf het begin. Wanneer Playmobil in 1978 voor het eerst een boerderij en een circus uitbrengt, krijgen die paarden het gezelschap van o.a. koeien, varkens, olifanten en leeuwen.

Die dierenfamilie groeide zienderogen. Je kan haast geen dier bedenken of Playmobil heeft er een miniatuurversie van. Die rijke Playmobil-dierenwereld kan je vanaf nu bewonderen in het Speelgoedmuseum.

Meer lees je hier!

Het LEGO® blokje: 60 jaar creatief bouwplezier

 

VANAF OKTOBER 2018 tot 30 September 2019

LEGO 60 jaar

 

In de tentoonstelling ‘Het LEGO blokje: 60 jaar creatief bouwplezier’ ontdek je hoe het bouwblokje verschillende generaties inspireert tot fantasierijke en inventieve bouwwerken.

Volg het populaire constructiespeelgoed van bij het ontstaan op de werkbank tot in de speelgoedwinkel. Laat je inspiratie en eigen creativiteit de vrije loop in onze bouwzone.

Naast stukken uit de eigen collectie en van LEGO verzamelaars, krijgen ook LEGO kunstenaars als Dirk Denoyelle en leden van de Belgian LEGO User Group hun plek. De Overpelt LEGO Builders Club voorziet de LEGO games!

De tentoonstelling is te zien in het Speelgoedmuseum Mechelen van 5 oktober 2018 en werd wegens succes verlengd t.e.m. 29 september.

Meer lees je hier!

ARCHIEF TENTOONSTELLINGEN