logo stempel
op
   
 
  nl fr de en  
   
   
 
  Archief
   
   
   
     
     
     
     
     

2019 IN HET SPEELGOEDMUSEUM

VANAF 27 JUNI
Barbie: 60 Jaar modemuze

 

 

LEGO 60 jaar

 

Vanaf 27 juni ontdek je de nieuwe tijdelijke tentoonstelling
"Barbie: 60 jaar modemuze."

De tentoonstelling volgt de evolutie van Barbie doorheen de modegeschiedenis en toont aan hoe de pop werd beïnvloed door de catwalk en vice versa.

Daarnaast belicht de expo ook hoe Barbie zelf heel wat mensen inspireerde om zelf outfits te naaien, haken of breien.

Wil jij nu al een gratis ticket verzilveren? Doe dan mee met de actie van FUN die loopt tussen 20 maart en 30 april.

Ga door naar de wedstrijdpagina van Fun.

 

VANAF 2 t.e.m. 22 APRIL
Play! Interactieve fototentoonstelling
Het belang van spelen voor de meest kwetsbare kinderen.

 

 

LEGO 60 jaar

 

Play! is een interactieve en educatieve expo die uitgaat van Handicap International. Ze toont het belang van spelen bij de meest kwetsbare kinderen, waaronder kinderen met een beperking.

Meer lees je hier!VANAF MAART
Playmobil tafereel: Mundo Animalia

 

 

LEGO 60 jaar

 

Mundo Animalia is de vierde presentatie die de familie Stroobants opbouwt op basis van hun Playmobilcollectie. Dieren zijn alomtegenwoordig bij Playmobil, paarden waren er bijvoorbeeld al vanaf het begin. Wanneer Playmobil in 1978 voor het eerst een boerderij en een circus uitbrengt, krijgen die paarden het gezelschap van o.a. koeien, varkens, olifanten en leeuwen.

Die dierenfamilie groeide zienderogen. Je kan haast geen dier bedenken of Playmobil heeft er een miniatuurversie van. Die rijke Playmobil-dierenwereld kan je vanaf nu bewonderen in het Speelgoedmuseum.

Meer lees je hier!

 

VANAF OKTOBER 2018
Het LEGO® blokje: 60 jaar creatief bouwplezier

 

 

LEGO 60 jaar

 

In de tentoonstelling ‘Het LEGO blokje: 60 jaar creatief bouwplezier’ ontdek je hoe het bouwblokje verschillende generaties inspireert tot fantasierijke en inventieve bouwwerken.

Volg het populaire constructiespeelgoed van bij het ontstaan op de werkbank tot in de speelgoedwinkel. Laat je inspiratie en eigen creativiteit de vrije loop in onze bouwzone.

Naast stukken uit de eigen collectie en van LEGO verzamelaars, krijgen ook LEGO kunstenaars als Dirk Denoyelle en leden van de Belgian LEGO User Group hun plek. De Overpelt LEGO Builders Club voorziet de LEGO games!

De tentoonstelling is te zien in het Speelgoedmuseum Mechelen van 5 oktober 2018 en werd wegens succes verlengd t.e.m. 29 september.

Meer lees je hier!

 

ARCHIEF TENTOONSTELLINGEN