logo stempel
op
   
 
  nl fr de en  
   
   
 
  Archief
   
   
   
     
     
     
     
     

2018 IN HET SPEELGOEDMUSEUM

VANAF OKTOBER
Het LEGO® blokje: 60 jaar creatief bouwplezier

 

 

LEGO 60 jaar

 

In de tentoonstelling ‘Het LEGO blokje: 60 jaar creatief bouwplezier’ ontdek je hoe het bouwblokje verschillende generaties inspireert tot fantasierijke en inventieve bouwwerken.

Volg het populaire constructiespeelgoed van bij het ontstaan op de werkbank tot in de speelgoedwinkel. Laat je inspiratie en eigen creativiteit de vrije loop in onze bouwzone.

Naast stukken uit de eigen collectie en van LEGO verzamelaars, krijgen ook LEGO kunstenaars als Dirk Denoyelle en leden van de Belgian LEGO User Group hun plek. De Overpelt LEGO Builders Club voorziet de LEGO games!

De tentoonstelling is te zien in het Speelgoedmuseum Mechelen van 5 oktober 2018 tot 7 april 2019.

Meer lees je hier!

 

SEPTEMBER
"Een reis door de tijd" met Clicformers

 

 

LEGO 60 jaar

 

"Een reis door de tijd". Een boeiend educatief verhaal met Clicformers komt naar het Speelgoedmuseum! Deze originele expo neemt je mee langs de eerste zee- en zoogdieren, over de stoerste dino's, ijverige mensen in de stad en eindigt in de ruimte!

Leer op een speelse manier hoe het allemaal begon. Verschillende stappen van onze evolutie worden in beeld gebracht met veelkleurige sculpturen gebouwd uit Clicformers. Via leuke wist-je-datjes en een infofilmpje ontdek je meer over deze evolutie. Leef je creatief uit in onze speelzone met stapels kleurrijke blokjes.

Meer lees je hier!

 

VANAF JULI
Zomertafereel Playmobil: FORT BRAVO opent de deuren

 

 

fort bravo

 

Ook dit zomerseizoen kunnen we rekenen op de Familie Stroobants om aan de inkom van de Playmobil afdeling een prachtig tafereel uit te werken.

Kom FORT BRAVO snel ontdekken. Meer lees je hier!

 

JUNI tot AUGUSTUS :
Mini Expo: GISO MACHELEN - Speelgoed van afval

 

 

verzamelaars

  De leerlingen uit het 3de en 4de middelbaar metaal en carrosserie van het GISO Machelen maakten dit schooljaar speelgoedvrachtwagens en -vliegtuigjes. Ze stellen de hele zomer tentoon in het Speelgoedmuseum.

Foto met dank aan Stijn Van De Sande (GVA)

 

MEI :
Mini Expo: Speelse Verzamelaars van Film, tv en strip

 

 

verzamelaars

  Van 5 tot 31 mei 2018 stelden vier enthousiaste verzamelaars hun unieke collecties voor. Ze hebben een bijzondere interesse voor film, tv- en stripfiguren en brengen hun mooiste stukken maar wat graag onder de aandacht.

 


Maart - April :
Mini Expo Back to the fifties

 

 

Back to the fifties

  Op 17 april 2018 is het exact 60 jaar geleden dat onze hoofdstad de wereldtentoonstelling Expo 58 mocht ontvangen. Om dat te vieren blikten we in deze Mini-Expo terug op de bruisende jaren '50.