logo
stempel
op
   
 
  nl fr de en  
   
   
 
  Contact
Pers
  Geschiedenis
  Wie is wie
  Partners  
  Sponsors  
  Zaalverhuur  
  Boeken  
  Links  
  E-zine  
  Vacatures  
  Vrijwilligers & jobstudenten  

Sinds onze opening in april 1982 verwelkomden we een paar miljoen bezoekers in de Nekkerspoelstraat 21. Achter de schermen zijn we reeds een hele tijd bezig met de uitwerking van een nieuwe museumbeleving op een nieuwe locatie. Toch is het nog even (on)geduldig afwachten naar dit nieuwe museum. Hieronder lees je wat je de komende periode mag verwachten.

Tot wanneer zijn jullie open op de huidige locatie?

Tot en met de zomer van 2024 blijven we open in de Nekkerspoelstraat 21 te Mechelen. Een exacte verhuisdatum hebben we nog niet, maar voorlopig kan je tot eind september 2024 terecht in de Nekkerspoelstraat.

Wanneer gaan jullie verhuizen?

We zijn momenteel volop bezig om alles klaar te stomen voor het nieuwe museum. Eind september zal Speelgoedmuseum Mechelen openen aan station Mechelen.

Zijn jullie een tijdje gesloten tijdens de verhuizing?

Nee, de speelgoedpret stopt niet! We blijven open op Nekkerspoelstraat tot de grote onthulling van het nieuwe museum aan station Mechelen.

Waar kunnen we het nieuwe museum vinden?

Het nieuwe adres? Dat drukken we nog niet uit in een straatnaam en huisnummer. Je vindt het museum aan de Kiss & Ride van het fonkelnieuwe station van Mechelen. Aan de achterkant van het station, ter hoogte van spoor 12, neem je de trap of lift naar verdieping -1 en kom je zo bij ons nieuwe museum terecht!

Hoe bereik ik jullie op de nieuwe locatie?

Met de trein, te voet of lekker op de fiets! Gewoon naar station Mechelen navigeren en de bewegwijzering volgen. Met de auto? Parkeer gemakkelijk in de ondergrondse stationsparking onder het station van Mechelen.

Wanneer zijn jullie open?

Van dinsdag tot en met zondag, tussen 10 en 17 uur, zijn we er voor jou! Op maandag nemen we eventjes pauze. En hey, onze openingstijden blijven (voorlopig) hetzelfde in het nieuwe museum!

Wat als ik al een boeking (groep of school) heb gemaakt voor het najaar 2024?

Geen stress! Tot eind september vind je ons nog op de vertrouwde plek. Heb je geboekt voor oktober, november of december 2024? We laten je op tijd weten waar je moet zijn en geven je alle info die je nodig hebt.

Veranderen de prijzen?

Ja, in het nieuwe museum gaan we iets hogere prijzen hanteren. Wie al geboekt heeft voor het najaar van 2024, kan genieten van een bezoek met de reeds afgesproken tarieven. We geven je natuurlijk een seintje zodra je tickets voor het nieuwe museum kan bemachtigen!

Wat met jaarabonnementen?

Heb je recent een jaarabonnement gekocht? Je jaarabonnement blijft geldig tot het einde van jouw jaar, zowel op de huidige als de nieuwe locatie.

Wil je een jaarabonnement kopen of loopt je huidig jaarabonnement bijna af? Voorlopig is er een stop op de verkoop van jaarabonnementen. We bekijken momenteel onze prijzen en communiceren tijdig wanneer er terug jaarabonnementen beschikbaar zijn en tegen welke voorwaarden en tarieven dat zal zijn.

Wat staat er te gebeuren in het nieuwe museum?

In de nieuwe vaste opstelling van Speelgoedmuseum Mechelen staan samen spelen en kennis uitwisselen over spel en speelgoed centraal. Aan de hand van vier boeiende vragen kan je zelf in het museum op ontdekkingstocht. Je komt onder meer te weten wat spelen is, hoe ons spelen geŽvolueerd is doorheen de tijd, waarom we spelen en wie er allemaal speelt.

Naast zorgvuldig geselecteerde collectiestukken, zal je het verhaal ook kunnen beleven dankzij talloze spelervaringen. Dit aanbod vullen we aan met workshops, rondleidingen, ....

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en socials.

Zullen er ook rondleidingen/activiteiten voor groepen en scholen zijn?

Absoluut! We werken hard aan rondleidingen en activiteiten. Hou onze communicatie in de gaten voor meer informatie over ons educatieve programma. En als school wil je vast als eerste op de hoogte zijn, toch? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!