logo stempel
op
   
 
  nl fr de en  
   
   
 
  Bereikbaarheid
  Openingsuren
  Toegangsprijzen
  Combitickets voor groepen
  Museumcafetaria  
  Kalender  
  Jaarabonnementen  
  B-dagtrips  
  Huisreglement  
     
     

Welkom in het Speelgoedmuseum!
Het Speelgoedmuseum ontvangt per jaar ongeveer 80.000 bezoekers. Vooral in het hoogseizoen kan het erg druk zijn. De huisregels zijn noodzakelijk om de vaak zeer kwetsbare objecten en spelmaterialen die wij beheren te beschermen, zodat ook toekomstige generaties ervan kunnen genieten.


Huisregels Speelgoedmuseum:
- Bewaar uw toegangsbewijs zodat u dit desgevraagd aan onze medewerkers kunt tonen. Zonder geldig bewijs kunnen wij u de toegang tot het gebouw ontzeggen.
- Om de doorstroming aan de infobalie vlot te laten verlopen vragen wij aan onze groepen om met gepast geld of BC te betalen.
- Het Speelgoedmuseum is een kindvriendelijk museum, maar rennen, stoeien, schreeuwen en het aanraken van objecten is niet toegestaan.
- Enkel in de daartoe voorzien speelruimtes kan er gespeeld worden met het voorhande zijnde materiaal dat daarvoor werd ontworpen.
- Eten of drinken is enkel toegestaan in de cafetaria. Op andere plaatsen is het niet toegestaan te eten of te drinken.
- Bij kinderen geldt een extra verantwoordelijkheid voor ouders of begeleiders. Voorkom dat ze gaan rondrennen en verzeker een permanent toezicht.
- Het Speelgoedmuseum is niet toegankelijk voor kinderen onder de 14 jaar zonder begeleiding van een meerderjarige persoon.
- Begeleiders van groepen worden geacht de deelnemers van de museumregels op de hoogte te brengen. Groepen met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar of jonger dienen altijd onder begeleiding te zijn.
- Bij bezoek van scholen en klassen moeten docenten en begeleiders toezien op een goed verloop. Per 15 kinderen dient er tenminste één begeleider te zijn, bij kleutergroepen tenminste drie.
- Grote tassen, natte jassen en paraplu’s a.u.b. bij de vestiaire (niet bewaakt) achterlaten.
- Fotograferen in het museum zonder toelating is niet toegestaan.
- Het Speelgoedmuseum is niet verantwoordelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van persoonlijke eigendommen.
- Huisdieren zijn niet toegestaan in het museum. Een hulphond of blindengeleidehond mag, na melding, wel mee naar binnen.
- In het gehele museum is het verboden te roken.
- Voorwerpen die een risico vormen voor de veiligheid van personen, objecten of de gebouwen van het museum zijn verboden.
- Bij een calamiteit volgt u de instructies op van de medewerkers.
- Personen onder invloed van alcohol of drugs kan toegang tot het museum worden ontzegd.
- Hou rekening met de andere bezoekers, beperk of voorkom storende geluiden.
- Van elke poging om in het museum voorwerpen te verplaatsen, ontvreemden of beschadigen zal melding aan de politie gemaakt worden.
- De directie kan bij overtreding van bovenstaande artikels eisen dat de betrokkene(n) het museum verla(a)t(en).


Onze medewerkers zijn er om u te helpen bij eventuele vragen. Dank voor uw medewerking.
Wij wensen u een aangenaam bezoek!