logo stempel
op
   
 
  nl fr de en  
   
   
 
  Archief
   
   
   
     
     
     
     
     

 

 

Van poeslief tot beresterk

 

Was je knuffel je beste vriend? En kon je er geen afscheid van nemen?

Maak kennis met tal van speelgoeddieren die ooit garant stonden voor vele uren speelplezier. Dikwijls was de knuffel de beste vriend en soms zelfs de ultieme troost van elk kind. Als je goed kijkt zie je de onuitwisbare sporen hiervan nog duidelijk zichtbaar op enkele knuffels!

De ‘teddybeer’ is de populairste van alle knuffels, hij dankt zijn naam aan de Amerikaanse president Theodore ‘Teddy’ Roosevelt. Maar waarom is hij zo populair?

 

Kom het verhaal achter het succes van Winnie De Poeh en Beertje Paddington te weten. Of weet jij hoe een knuffelbeer gemaakt wordt? Ook de geschiedenis van Steiff, de bekendste fabrikant van knuffeldieren, wordt beresterk verteld.

Voorts spreken exotische dieren uit de dierentuin vaak tot de verbeelding van ieder kind, net zoals de immer populaire boerderijen. Heel wat van die speelgoeddieren hebben hier, naast de klassieke knuffels, hun stek gevonden.

 

Je bewondert de knuffels en speelgoeddieren in de allerleukste taferelen: op de ijskoude Noord- en Zuidpool, in de mysterieuze jungle of in één van de vele andere sprookjesachtige decors!

Beroemdheden zoals Samson, Monchhichi, Furby, Garfield, de beer van Mister Bean, beertje Paddington, My Little Pony, de Muppets, Nijntje, Baloe de beer, Goudlokje en de 3 beren,... verwelkomen je graag in deze nieuwe afdeling!

 

 

 

Interactief
‘Van poeslief tot beresterk’ laat kinderen zelf spelenderwijs de dierenwereld ontdekken. Zo kunnen ze trachten dierengeluiden te herkennen, moeten ze het gepaste skelet zoeken van de dino’s en komen ze te weten waar de ijsbeer woont!