logo stempel
op
   
 
  nl fr de en  
   
   
 
  Archief
   
   
   
     
     
     
     
     

Op reis door Fabeltjesland

Vanaf 5 december 2020 t.e.m. 18 april 2021

Het jaar van de beeldbuiskinderen gaat verder met de nieuwe tijdelijke tentoonstelling 'Op reis door Fabeltjesland'. Ga mee op een wonderbaarlijke reis, een feest van herkenning met de bekendste Nederlandse kinderserie uit de 20ste én 21ste eeuw!

Al meer dan 50 jaar bevolken Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en vele anderen het Grote Dierenbos in Fabeltjesland. Verschillende generaties groeiden op met deze tv-reeks.

Deze tentoonstelling neemt je mee in de wereld van De Fabeltjeskrant via originele poppen en collectiestukken van Stichting MediaDrome uit Nederland.

In het eerste deel van de expo beleef je de ontstaansgeschiedenis en evolutie van De Fabeltjeskrant doorheen de tijd. Je maakt kennis met de verschillende personages van het Grote Dierenbos en krijgt een kijk op het internationale succes.

Verder ontdek je het spel en speelgoed van deze televisieserie dat vanaf 1968 tot vandaag op de markt is gebracht. Bewonder de merchandising voor de kinderkamer, de woonkamer of op vakantie.

Herbeleef de Fabeltjeskrant Musical uit 2007 via de originele poppen. Tot slot kan je in de ‘Fabeltheek’ de originele afbeeldingen bekijken van het gouden boekje. In de ‘Fabelscoop’ krijg je een blik achter de schermen van de animatiefilm uit 2018.

Interactieve doe- en zoektocht ‘De Grote Dierenbosspelen van Fabeltjesland.’ 

De Olympische Spelen kunnen niet doorgaan, maar daar trekken de dieren van het Grote Dierenbos zich niets van aan. De dieren dagen jou uit in verschillende wedstrijden doorheen het hele museum! Wie kroont zich tot kampioen van de Grote Dierenbosspelen?