op
   
 
  nl fr  
   
   
 
  Spelateliers lager onderwijs
  Secundair en hoger onderwijs
  Lesmappen
  Doebladen
  Combitickets voor scholen  
   
     
     
     

PROJECT SPEELVOGEL

Iedereen Speelvogel!

Spelen is geen luxe. Spelen mag. Nee, spelen moét. Want spelen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Al spelend maken kinderen niet enkel plezier, maar leren ze ook zichzelf en de wereld beter kennen.

Project Speelvogel is een initiatief van Plan België, een organisatie voor ontwikkelingssamenwerking, en Speelgoedmuseum Mechelen. Het project richt zich op het 4e, 5e , 6e leerjaar basisonderwijs en jeugdverenigingen. Vanaf 17 april 2017 tot en met 30 juni 2017 kan je opnieuw gratis deelnemen met jouw klas.

 

VOOR SCHOLEN

Project Speelvogel bestaat uit een driedelig traject:

1. Verkennende opdrachten in de klas

Via het educatieve pakket bereid je het museumbezoek in de klas voor. Die voorbereiding duurt ongeveer één lesuur. Enkele van de opdrachten: elkaar interviewen, een klastentoonstelling organiseren,… In het achtergronddossier vind je meer info over de tentoonstelling in het Speelgoedmuseum, over hoe je kinderrechten kan integreren in je lessen en het beleid van de school,…

Download het educatieve pakket via deze link: http://www.projectspeelvogel.be/scholen

2. Gratis bezoek aan de tentoonstelling ‘Toy stories: multicultureel spelerfgoed’ + workshop

Samen met een gids breng je een bezoek aan de tentoonstelling ‘Toy stories: multicultureel spelerfgoed’ in het Speelgoedmuseum. Nadien verwelkomen we je in het atelier voor een leuke workshop. In deze workshop  gaan we op een interactieve manier nadenken over bepaalde stereotypes rond spel en speelgoed. Natuurlijk vergeten we zelf niet te spelen! Wie wint de Aziatische variant van ‘blad-steen-schaar’? 
Het bezoek duurt maximum 2 uur. Bovendien kan je tegen reductietarief ook de rest van het museum ontdekken!

3. Speel mee(r)!

Op basis van de creatieve input van de kinderen, ontwikkelde De Aanstokerij vzw een spel waar je mee aan de slag kan in de klas. Het spel kreeg de toepasselijke naam 'Iedereen Speelvogel!'. Alle scholen die deelnemen aan de workshop, ontvangen een gratis exemplaar (zolang de voorraad strekt). Je kan het spel ook gratis uitlenen via onze uitleendienst.

Een interactief spel voor het 4e, 5e en 6e leerjaar basisonderwijs over het wereldwijde recht op spel.
De speelvogel verdedigt het recht op spel voor alle kinderen over de hele wereld. Tijdens zijn reis in België wil hij een bezoekje brengen aan de klas, maar deze bijzondere vogel verstopt zich voorlopig nog in de omgeving van de school. De spelers kunnen hem vinden door tips te verzamelen over zijn locatie. Die tips winnen ze door zélf te spelen. Ze bezoeken 5 werelddelen en maken in elk werelddeel kennis met een leeftijdsgenootje dat er woont. Onderweg komen ze steeds meer te weten over spel en speelgoed.
Voor wie:             leerlingen van 4de, 5de en 6de leerjaar
Aantal deelnemers:     10 – 30 spelers
Duur:                2 lesuren of langer

Reservaties

Project Speelvogel start opnieuw vanaf 17 april 2017 en loopt tot en met 30 juni 2017.
Gelieve minimum 2 weken op voorhand te reserveren.

MEER INFO: projectspeelvogel.be

Copyright 2016,,| ,Speelgoedmuseum Mechelen vzw, Nekkerspoelstraat 21, B-2800 Mechelen,,|

,TEL +32 (0)15 55 70 75,,|,, info@speelgoedmuseum.be,,,|,,,,disclaimer,,,,,