logo stempel
op
   
 
  nl fr de en  
   
   
 
  Bereikbaarheid
  Openingsuren
  Toegangsprijzen
  Combitickets voor groepen
  Museumcafetaria  
  Kalender  
  Jaarabonnementen  
  B-dagtrips  
  Huisreglement  
     
     

EEN JAAR VOL EXTRA VOORDELEN!

U draagt het Speelgoedmuseum een warm hart toe. U vindt het belangrijk dat speelgoed als volwaardig erfgoed op een toegankelijke manier kan worden voorgesteld aan een breed publiek. Of u komt gewoon graag met uw kinderen of kleinkinderen langs in de speelzaal. Dan is ons jaarabonnement zeker iets voor u!


Een jaarabonnement kost 30 euro.
Voor maar 12,50 euro per persoon extra is het bovendien mogelijk om samen met uw partner of familie een jaarabonnement te nemen.

(prijzen zijn geldig vanaf 8 januari 2018)

GEDURENDE 1 JAAR TOEGANG TOT HET SPEELGOEDMUSEUM
Het hele jaar door mag u onbeperkt komen genieten van onze prachtige collectie en tijdelijke tentoonstellingen. En dat zoveel u maar wilt!
EEN UITNODIGING VOOR ALLE OFFICIËLE OPENINGEN EN NOCTURNES
10% KORTING IN DE MUSEUMSHOP ’T HOBBELPAARD
In onze museumshop ’t hobbelpaard vindt u een ruime keuze aan leuke spelletjes en echte speelgoedklassiekers.
GRATIS TOEGANG TOT DE BIBLIOTHEEK & DOCUMENTATIECENTRUM
Geïnteresseerden kunnen ter plaatse het uitgebreide aanbod aan vakliteratuur raadplegen.

Let op: betalende activiteiten en evenementen zitten niet inbegrepen in het abonnement.


GENIET MEE VAN DE SUPERKORTINGEN BIJ ONZE ABONNEMENTSPARTNERS!
Op vertoon van uw jaarkaart geniet u bovendien van superkortingen bij onze abonnementspartners in binnen en buitenland. Hou dus uw jaarabonnement op zak en breng onderstaande attracties zeker een bezoekje.

 


MUSEA & ERFGOED MECHELEN
Musea & Erfgoed Mechelen belicht op verschillende locaties in de stad verschillende aspecten van het verhaal van de Maneblussersstad. Op 23 maart 2018 opent het nieuwe stadsmuseum Hof Van Busleyden. Als abonnee van het Speelgoedmuseum krijg je gratis toegang tot de bezienswaardigheden op vertoon van je abonnement.
www.musemechelen.be

SPORTIMONIUM
Leef je uit in het Sportimonium, al spelend en sportend! Neem een duik in het sportverleden, ontdek ‘interactief’ alles over de Olympische spelen en sportieve helden. Het Sportimonium zet je in beweging! ’Meet je met atleten’ en kom alles te weten over je conditie. Of ga aan de slag met de kegelbaan, trabol, toptafel en zoveel uniek volkssporterfgoed.
www.sportimonium.be

HET HUIS VAN ALIJN
In dit museum wordt volkscultuur op een eigentijdse en verrassende manier opgevat. Filmpjes van een plechtige communie in 1960, een snoepwinkel uit 1930, een fanfare uit 1900… De kleine en grote geschiedenissen van het leven vindt u in het Huis van Alijn in Gent. Een prima kans om het samen te hebben over de dingen die (n)ooit voorbijgaan. (neem oma en opa mee!)
www.huisvanalijn.be

MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN
Ooit al recht in de slurf van een mammoet gekeken? Oog in oog gestaan met een briesende buffel? Of zou je wel eens in de huid van een Neanderthaler willen kruipen? Waar wacht je nog op? Neem een duik… in een museum dat leeft!
www.natuurwetenschappen.be

DIERENPARK PLANCKENDAEL
Voor een unieke dag midden in de natuur moet je in Planckendael zijn. U kan er in de bomen hangen, op 14 meter boven de grond. Of misschien neem je liever even het vlot van Afrika naar Oceanië? Je komt er heel veel te weten over de natuur en onze dieren.
www.planckendael.be

PROVINCIAAL SPORT EN RECREATIE DOMEIN “DE NEKKER”
65 ha groen en water met zwemzone, strand, speeltuinen, aparte speelvijver met waterglijbaan, vlotten, slingertouwen en spuitfiguren. Uitgebreide in- en outdoor sportaccomodatie. Skatestreet met verschillende rampen en binnenspeelland “Nekki”.
www.denekker.be

TECHNOPOLIS
Waar experimenteren FUN is!
Doe een dutje op een spijkerbed, zet als een echte piloot een vliegtuig veilig aan de grond, sprint tegen een waterjuffer of maak een spannend fietstochtje op een kabel op 5 meter boven de grond! Buiten in de Doe-tuin valt er nog veel meer actie te beleven. En in het Kinder-doe-centrum steken 4- tot 8 jarigen de handen uit de mouwen.
www.technopolis.be


DOMEIN BOKRIJK
Van eind maart t.e.m. eind september kan je in het Openluchtmuseum van Bokrijk het verleden ontdekken én zelf beleven! Je ontmoet Bokrijkacteurs, maakt kennis met lang vergeten ambachten en komt te weten hoe de mensen vroeger leefden, woonden, werkten op het platteland. Bokrijk is dé bestemming om een stapje terug in de tijd te zetten.
www.bokrijk.be

OLMENSE ZOO
Perfect voor een beestig dagje uit!
Dankzij het wijds en natuurlijk karakter voelen zowel mens als dier zich hier thuis. De Savanne (ca. 2ha.) en de wandelvolière zijn een must voor ware natuurliefhebbers! Naast de witte tijger, de witte leeuw en de giraffen, ontmoet je nog tal van andere dieren: een ruime collectie katachtige, apen, witte wolven, reptielen, spinnen, zebra’s, exotische vogels, etc. De kinderboerderij, de speeltuinen, het springkussen,... maken van uw bezoek een heus speelparadijs!
www.olmensezoo.be

ZOO ANTWERPEN
Zin in een dagje uit? Met de Zoo van Antwerpen kiest u voor een unieke bestemming. Maar liefst 5000 exotische dieren zijn thuis in Zoo Antwerpen. U staat hier oog in oog met de heersers van de savanne, de steppe, het oerwoud en de toendra: leeuwen, luipaarden, tijgers, olifanten, giraffen, gorilla’s, oerossen en nog veel meer. Ook het koninkrijk der vissen en vogels en het paradijs van de reptielen en de insecten zetten hun poorten voor u open.
www.zooantwerpen.be

SERPENTARIUM BLANKENBERGE
Het Serpentarium bezorgt je een indrukwekkende reis door een oerwoud vol spinnen, hagedissen en kikkers. Je staat oog in oog met een gevaarlijke gifslang. Je ontmoet er de meest interessante bewoners in een exotische omgeving.
www.serpentarium.be

HIDRODOE
Laat je verrassen in Hidrodoe! Met meer dan 100 interactieve experimenten en een unieke 3D-film is het waterdoecentrum in Herentals dé (water)place to be! Waterpret voor jong en oud, op een verrassend leerrijke manier.
www.hidrodoe.be