logo stempel
op
   
 
  nl fr de en  
   
   
 
  Bereikbaarheid
  Openingsuren
  Toegangsprijzen
  Combitickets voor groepen
  Museumcafetaria  
  Kalender  
  Jaarabonnementen  
  B-dagtrips  
  Huisreglement  
     
     

EEN JAAR VOL EXTRA VOORDELEN!

Je draagt het Speelgoedmuseum een warm hart toe. Je vind het belangrijk dat speelgoed als volwaardig erfgoed op een toegankelijke manier kan worden voorgesteld aan een breed publiek. Of je komt gewoon graag met uw kinderen of kleinkinderen langs in de speelzaal. Dan is ons jaarabonnement zeker iets voor jou!

cadeau idee

Nog op zoek naar een leuk cadeautje voor een communie of lentefeest? Schenk een ticket of een jaarabonnement van het Speelgoedmuseum! Lees er hier alles over!


Een jaarabonnement kost 30 euro.
Voor maar 12,50 euro per persoon extra is het bovendien mogelijk om samen met je partner of familie een jaarabonnement te nemen.

(prijzen zijn geldig vanaf 8 januari 2018)

GEDURENDE 1 JAAR TOEGANG TOT HET SPEELGOEDMUSEUM
EEN UITNODIGING VOOR ALLE OFFICIËLE OPENINGEN EN NOCTURNES
10% KORTING IN DE MUSEUMSHOP ’T HOBBELPAARD
GRATIS TOEGANG TOT DE BIBLIOTHEEK & DOCUMENTATIECENTRUM

(Let op: betalende activiteiten en evenementen zitten niet inbegrepen in het abonnement. )

GENIET MEE VAN DE SUPERKORTINGEN BIJ ONZE ABONNEMENTSPARTNERS!
Op vertoon van je jaarkaart geniet je bovendien van superkortingen bij onze abonnementspartners in binnen en buitenland. Hou dus je jaarabonnement op zak en breng onderstaande attracties zeker een bezoekje.


HOF VAN BUSLEYDEN
Op 23 maart 2018 opende het nieuwe stadsmuseum Hof Van Busleyden.

Jouw voordeel: Als abonnee van het Speelgoedmuseum krijg je € 2 korting op je toegangsticket (volwassenen) op vertoon van je abonnement.
www.hofvanbusleyden.be

SPORTIMONIUM
Leef je uit in het Sportimonium, al spelend en sportend! Neem een duik in het sportverleden, ontdek ‘interactief’ alles over de Olympische spelen en sportieve helden. Het Sportimonium zet je in beweging! ’Meet je met atleten’ en kom alles te weten over je conditie. Of ga aan de slag met de kegelbaan, trabol, toptafel en zoveel uniek volkssporterfgoed.

www.sportimonium.be

HET HUIS VAN ALIJN
In dit museum wordt volkscultuur op een eigentijdse en verrassende manier opgevat. Filmpjes van een plechtige communie in 1960, een snoepwinkel uit 1930, een fanfare uit 1900… De kleine en grote geschiedenissen van het leven vindt u in het Huis van Alijn in Gent. Een prima kans om het samen te hebben over de dingen die (n)ooit voorbijgaan. (neem oma en opa mee!)

Jouw voordeel: Volwassenen: € 4,50 ipv € 6,00 euro * [-18 jaar: gratis / 19-26 jaar: sowieso 2 €]
www.huisvanalijn.be

MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN
Ooit al recht in de slurf van een mammoet gekeken? Oog in oog gestaan met een briesende buffel? Of zou je wel eens in de huid van een Neanderthaler willen kruipen? Waar wacht je nog op? Neem een duik… in een museum dat leeft!

Jouw voordeel: € 1 korting op je ticket
www.natuurwetenschappen.be

PLOPSA
Met je Speelgoedmuseum abonnement krijg je 40% korting aan de kassa van de verschillende Plopsa Parken. Een dagje De Panne? Indoor in Hasselt? Of lekker plonsen in Plopsaqua? Kan allemaal!

Jouw voordeel: 40% korting op je toegangsticket
www.plopsa.be

DIERENPARK PLANCKENDAEL
Voor een unieke dag midden in de natuur moet je in Planckendael zijn. U kan er in de bomen hangen, op 14 meter boven de grond. Of misschien neem je liever even het vlot van Afrika naar Oceanië? Je komt er heel veel te weten over de natuur en onze dieren.

Jouw voordeel: toegang aan groepstarief
www.planckendael.be

PROVINCIAAL SPORT EN RECREATIE DOMEIN “DE NEKKER”
65 ha groen en water met zwemzone, strand, speeltuinen, aparte speelvijver met waterglijbaan, vlotten, slingertouwen en spuitfiguren. Uitgebreide in- en outdoor sportaccomodatie. Skatestreet met verschillende rampen en binnenspeelland “Nekki”.
Bij een bezoek aan “De Nekker” dient u steeds in het bezit te zijn van uw identiteitskaart.

Jouw voordeel:
Gratis toegang tot Domein “De Nekker”
Binnenspeeltuin “Nekki” : 4 € ipv 5 € Bezoek zwembad: 1 euro korting

www.denekker.be

TECHNOPOLIS
Waar experimenteren FUN is!
Doe een dutje op een spijkerbed, zet als een echte piloot een vliegtuig veilig aan de grond, sprint tegen een waterjuffer of maak een spannend fietstochtje op een kabel op 5 meter boven de grond! Buiten in de Doe-tuin valt er nog veel meer actie te beleven. En in het Kinder-doe-centrum steken 4- tot 8 jarigen de handen uit de mouwen.

Jouw voordeel: 50% korting op je toegangsticket
www.technopolis.be


DOMEIN BOKRIJK
Van eind maart t.e.m. eind september kan je in het Openluchtmuseum van Bokrijk het verleden ontdekken én zelf beleven! Je ontmoet Bokrijkacteurs, maakt kennis met lang vergeten ambachten en komt te weten hoe de mensen vroeger leefden, woonden, werkten op het platteland. Bokrijk is dé bestemming om een stapje terug in de tijd te zetten.

Jouw voordeel: 50% korting op je toegangsticket
www.bokrijk.be

HIDRODOE
Ontdek de Wondere Wereld van Water in Hidrodoe: leuk - spannend - leerrijk. Hidrodoe is een interactief doe-centrum met super-leuke experimenten over water.    

Jouw voordeel: 50% korting op je toegangsticket
www.hidrodoe.be

Pakawi Park (voordien de Olmense Zoo)
Perfect voor een beestig dagje uit!
Het woord ‘Paka’ is Swahili voor katachtige. Daarmee verwijst het park naar haar roots. Het dierenpark is al jaren gespecialiseerd in katachtigen, zoals witte tijgers, cheeta’s, poema’s, panters, enz.. Sinds kort zijn er ook 2 nieuwe Bengaalse tijgers. Zij heten ‘Paka’ en Awi’ en zijn de boegbeelden van Pakawi Park geworden.

Jouw voordeel: 35% korting op je toegangsticket
www.olmensezoo.be

ZOO ANTWERPEN
Zin in een dagje uit? Met de Zoo van Antwerpen kiest u voor een unieke bestemming. Maar liefst 5000 exotische dieren zijn thuis in Zoo Antwerpen. U staat hier oog in oog met de heersers van de savanne, de steppe, het oerwoud en de toendra: leeuwen, luipaarden, tijgers, olifanten, giraffen, gorilla’s, oerossen en nog veel meer. Ook het koninkrijk der vissen en vogels en het paradijs van de reptielen en de insecten zetten hun poorten voor u open.

Jouw voordeel: toegang aan groepstarief
www.zooantwerpen.be

SERPENTARIUM BLANKENBERGE
Het Serpentarium bezorgt je een indrukwekkende reis door een oerwoud vol spinnen, hagedissen en kikkers. Je staat oog in oog met een gevaarlijke gifslang. Je ontmoet er de meest interessante bewoners in een exotische omgeving.

Jouw voordeel: toegang aan groepstarief
www.serpentarium.be

FAMILIEPARK HARRY MALTER
Familiepark Harry Malter is een domein van kleiner formaat (3,5ha) gericht op kids van peuter- en kleuteronderwijs. Geen snelle rollercoasters of immense dieren maar charme en nostalgie troef!

Jouw voordeel: 35% korting op je toegangsticket
www.harrymalter.be