Wordt de e-mail niet correct weergegeven? Bekijk hem in je browser.

UiT ZONDER UITLAAT - 21 SEPTEMBER 2014

Op 21 september is de hele binnenstad weer volledig autovrij van 10 tot 19u. Meer dan 70 standhouders laten bezoekers kennismaken met hun vrijetijdsaanbod, het nieuwe cultuurseizoen enz. Dit jaar staat UiT zonder uitlaat in teken van ‘De mensen maken de stad - 50 jaar diversiteit’. Kom zeker langs de stand van het Speelgoedmuseum en steek er je eigen spel in elkaar!

Kies je voor het tangram uit China? Wat ooit een cadeau voor een Chinees keizer was, is nu een leuke puzzel die de hele wereld veroverde. Met maar zeven vormen kan je allerlei figuren maken. Lukt het jou om, net als onze museummascotte Nicky, het huis na te leggen? Beproef je liever je geluk, dan kan dit met het Afrikaanse Ende spel. Met weinig materiaal is dit spel snel in elkaar geknutseld, maar het garandeert nadien nog uren speelplezier voor jong en oud.

 

DEPOT TE HUUR

Het was een goed bewaard geheim, maar wanneer Sinterklaas in Belgiƫ is, heeft hij reeds jaren zijn depot in het Speelgoedmuseum in Mechelen. Hier worden alle verlanglijstjes naartoe gezonden en worden alle geschenkjes klaar gemaakt.

Maar... dit jaar komt Sinterklaas niet alleen!
Hij heeft zoveel goeds verteld over de mogelijkheden en infrastructuur van ons depot dat hij zijn vrienden Sint-Maarten en de Kerstman ook meebrengt!

Hieronder alvast hun kalender:
Sint-Maarten komt van 8 november tot en met 11 november 2014.
Sinterklaas komt van 14 november tot en met 7 december 2014.
Kerstman komt van 10 december 2014 tot en met 4 januari 2015.

OORLOG IN DE KINDERKAMER

Grijp nu je kans! Nog tot 2 november 2014 loopt in het Speelgoedmuseum de tentoonstelling 'Oorlog in de kinderkamer' in het kader van de herdenking van WO I.

Forten bouwen, indiaantje spelen, Darth Vader verslaan in een lichtzwaardgevecht... Met wat fantasie is de kinderkamer het ideale decor voor de gevaarlijkste avonturen.

De Eerste Wereldoorlog wordt overal herdacht. Ook in het Speelgoedmuseum. Alle aspecten van krijgertje spelen en oorlogsspeelgoed komen aan bod. Behalve de ‘klassieke’ soldaatjes komen in deze tentoonstelling ook ridders, cowboys en indianen, piraten en fictieve vechtersbazen uit het verleden en de toekomst aan bod.

‘Oorlog in de Kinderkamer’
Nog t.e.m. 2 november 2014

 

SPEELGOEDMUSEUM OP VTM KZOOM

Hou binnenkort VTM KZOOM in de gaten! Onze conservator Marc Wellens gaat er een woordje uitleg geven over de meest populaire rages!


 

 PRAKTISCHE INFORMATIE:

Openingsuren
Open van dinsdag tot en met zondag van 10 u tot 17 u.
Gesloten op maandag.
Opgelet! Uitzonderlijk open op maandag in de kerstvakantie (22 en 29 december 2014)

contact: info@speelgoedmuseum.be - tel. 015 55 70 75
www.speelgoedmuseum.beFacebook
Word fan van onze facebookpagina en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes! www.facebook.com/Speelgoedmuseummechelen

Wil je dit online magazine niet meer ontvangen? Stuur een mailtje naar uitschrijven@speelgoedmuseum.be

Speelgoedmuseum Mechelen vzw
Nekkerspoelstraat 21
B-2800 Mechelen

+32 15 55 70 75

Copyright © 2014 - Speelgoedmuseum Mechelen vzw - All rights reserved.